Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2019 12:14 - СПОДЕЛЕНА МОЛИТВА - СПОДЕЛЕТЕ...
Автор: tournosol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2168 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.04.2022 00:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                          image 
... За християнския ни свят е "Страстна Седмица". А това всъщност са последните дни от Земния път на Исус Христос, Спасителят. Път - насочен към Приемането на Саможертвата! Път - насочен към Изпълнението на Дълга! Път - насочен към Мъчението на Голгота! 
          И ние нека, точно в тези дни, Преминем през своето Лично: Смирение, Себеотдаване, Търпение, Всеотдайност, Вяра!
          И ние нека, точно в тези дни, Приемем своята Лична Саможертва и своето Възкресение!
          И нека е според Волята Божия!
          И се моля сега за всички Българи, където и да са те! Моля се и за всички: Болни, Страдащи, Отхвърлени, Потиснати, Угнетени. И нека да се опитаме, да успеем, да утихнем, да открием в Душата си и да приемем със Смирение Участта си! И нека да преосмислим всичките: Желания, Претенции, Амбиции! Защото дълбоко сме се завряли, а дирим брод из ъгълчетата на "текущия" Живот. А все Пъшкаме, Мрънкаме, Страдаме, че ни е трудно... Трудно е, а кога ли ни е било Лесно? Нужно ли е да се прилепваме и захласваме по пищната Показност от натруфени Украси, нестихващи Промоции, измамни Оферти, безбройни Обещания, излишни Думи? И за какво ни е всъщност това? Щом ни Отдалечява от истинския наш, вътрешен Свят? Щом всичко онова, което е скрито - прикрито, е затрупано в сложен лабиринтите от неотложни Грижите, Проблемите, Паденията... Ей, ехооо... Чуваме ли се? Къде сме? Действителността ни, тя също е недружелюбна! И да си го кажем направо, тя никак не е Празнична! Единственото нещо, която искаме е, да ни е Хубаво!? и Спокойно!?... И какво тогава ни трябва? Едно Семейство, Добра Храна, Лъчезарни Очички и Неслизаща от Лицата ни, сияйна Усмивка! Друго какво? Какво другото, а? А другото е, това което и както го направим сами! Ами, то е с малки вариации етюд по същата тема... Каквото си Сторим - Такова си го Имаме! Празнично... по-малко Празнично... направо НеПразнично! Трудно ея, Таки си е, сред серия от неблагоприятни обстоятелства, а и от Несигурности, Неволи, Намерим да усетим онзи жадуван : МИР В СОБСТВЕНАТА ДУША!...         И така реших да СПОДЕЛЯМ ЕДНА ТАЙНА: Моля се... И за малко забравям, някъде из вечната си Забързаност, че и ние сме също като: Цветята, Птиците, Децата. Нуждаем се от мъничко: Въздух, Вода, Любов! Бог не е преставал да ни ги подарява, всеки ден. Осигурява ни ги щедро, без дори да му го напомняме! Имаме всичко винаги, а то е всичкото най -  Необходимото, Важното и Безценното! Ние какво да направим!? Потребяваме... Нещо друго? Рушим повече, по малко Създаваме... Нещо друго? Е, ами ако на свой ред, ние СъзДадем Доброта! На свой ред, ние да Дарим и Получим Любов! На свой ред, ние да Преобразуваме Емоциите си във Всезареждаща КАПСУЛА! Да, от ОНАЗИ, която да е неизчерпаема на Обич! Така че тя да продължи да Облъчва и ни Презарежда за дълго с Любов и за напред!?... И знаете ли,  ние си имаме наш, велик Реактор, нашето Рerpeto Мobile, Самосъздаващият и Самоуправляващият се наш Жив - Живот! Знам за ТАЙНАТА (Th SECRET), а тя е: Моля се за Смирение! Смирявам се! Смирете се и вие... Е, ако разбира се го иската!       Моля се! Молете се и вие! 
      И нека да е според Волята ти, Боже!
      И нека е така за всички, които те познават! 
      Амин!
     



     Р.S... Написах настоящият материал преди 3 години.  А тогава и Светът и ние не бяхме преминали през изпитанията на световната Пандемия и през Войната в Украйна. СТРАХЪТ, СМЪРТТА, ОМРАЗАТА, ТЕ НЕ БЯХА НИ ОЩЕ ЗАТВОРИЛИ В ОГРАНИЧЕНИЯТА СИ. Оттогава всеки един от нас е изгубил много и отвън и отвътре в себе си.А и за всеки един от нас е трудно да Продължи, без своите близки на сърцето си хора. Да продължим!? Може ли изобщо? Обърквано ни е!?  Как да оцелеем? Оцеляването, възможно ли е? Възможно е, но ако го искаме искрено! ОЦЕЛЯВАНЕТО НИ ПРЕМИНАВА ОТНОВО ПРЕЗ ВЯРАТА и е като: Смирение, Покаяние, Молитва...
ВЯРАТА Е ВСЪЩНОСТ НАШЕТО СПАСЕНИЕ!
      И нека замлъкнем за малко. Да затихнем в сърцето си... Произвеждаме много ШУМОВЕ: СТОНОВЕ, ВИКОВЕ, КРЯСЪЦИ... Е хайде, нека да се помолим а!? Да...Трябва само да го поискаме, за да настъпи Мир и в ДУШАТА и на ЗЕМЯТА!
   Моля се! Молете се и вие! 
   И нека да е според Волята ти, Боже!
   И нека е така за всички, които те познават!
   ... МОЛЯ ВИ, СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ МОЛИТВА, ако я приемате! ЗА ДА СЕ УМНОЖИ НЕЙНАТА СИЛАТА! СМЯТАМ ТОВА БИ ПОМОГНАЛО И НА НАС, И НА ВСИЧКИ, КОИТО ТЪРСЯТ СПАСЕНИЕ. ПРЕМИНАВАМЕ ПРЕЗ ТРУДНИЯ ПЪТ НА ОЦЕЛЯВАНЕТО. ЕДИНСТВЕНАТА НАША НАДЕЖДИ И ВЪЗЖНОСТ ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД, Е ДА ПОБЕДИМ СТРАХЪТ ВЪН ОТ НАС И ВЪТРЕ В НАС! АМИН!
                                        БЛАГОДАРЯ!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tournosol
Категория: Лични дневници
Прочетен: 240516
Постинги: 176
Коментари: 66
Гласове: 199
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930