Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04 14:18 - ВИКОВЕ НА МЪЛЧАНИЕ - ФИНАЛ
Автор: tournosol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 153 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.04 14:48


                Държим в ръце високотехнологични апарати и във всеки един момент, можем да достигнем, до всяка точка на света, за части от секундата. Никога преди това, Човекът не е разполагал с такива Възможности на Общуване. А е някак странно, че този факт, не ни е довел до едно по - Добра и Качествена Комуникация! Информацията изтичя отвсякъде, буквално ни затиска. Нахлува, разпорежда се денонощието ни, посяга към всяка клетка и всеки неврон. Променя изцяло нашите Чувства и нашите Мисли. Формира нови Потребности и Желания. Иска ли ви се да Изключите Джаджите? Направо да им Спуснем Шалтера? Да Замлъкнат? Да избягаме, ама накъде? Където ни видят очите и по - Далеко от: Дома, Офиса, Магазина, Квартала, Болницата, Институцията...И къде това? Къде? На гости при Баба и Дядо, на село за дълга ВАКАНЦИЯ! Останаха ли, тези мили и добри, изчезващи "Динозаври"? Блазе, който ги има! Да заминем на Марс? Рано е за там и трябва да почакаме. Казват, нужно е технологично време, а и сериозна подготовка. Е, няма да е решение за Всички! Само въпроси? Докога, нямат ли край? Имат! Разбира се, в това наше Измерение, всяко Нещо има: И НАЧАЛО И КРАЙ! А не е ли - ОТНОСИТЕЛНО?! Да! Наистина повечето Хора биха желали, само да си сменят "Хабитатът", ама за кратко. И да променят: Хоризонта, Обстановката, Пространството. И какво е това? Как какво? Нашето поредно БЯГСТВО, БЯГСТВОТО НИ ОТ САМИТЕ НАС. И ПОРЕДНИЯТ НИ ОПИТ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНСКА ПРОМЯНА!
       Винаги сме искали, да излезем от кожата си. И да бъдем някой Друг! От сутрин до вечер: Работим, Учим, Играем, Пазаруваме, Пътуваме, без да мърдаме от стола. Затворени сме, там, във вътрешната стаичка на собственото ЕГО. Дошло ни е до гуша, омръзнало ни е. И какво правим ние: гледаме, броим, изчисляваме, разказваме, сравняваме, обмисляме, завиждаме... Защо Аз да не съм, Там? Къде? Защо Аз да не съм като Него? Като Кого? Защо моят Живот да не е такъв Интересен? Защо не мога и Аз: Да Пея, Да Танцувам, Да Пишя, Да Говоря, Да Рисувам, Да Знам, Да мога? Защо? ЗАЩО: НЕ СЪМ Известен(а)? ЗАЩО НЕ СЪМ, например: Васил Върбанов, Петър Стойчев, Мариус Куркенски? Защо съм Смотан(а), Безпаричен(а), Неудачник(чка), Нежелан(а), Нехаресван(а), Неприет(а), Необичан(а). Защо съм толкова САМОТЕН(а)? Ето, че Някои хора имат добър Стандарт! Ама други нямат нищо! Някой има реални Знания и добра Реализация! Други са Безработни! Някой все Печели в Живота, а и в Любовта. А бе, навсякъде! Дааа... Недоволни сте? Мрънкаме, Говорим, Критикуваме, Хейтваме. А в този момент, някой Боледува, а и някой Умира... Има и други, не сте чували за тях. Знаем по нещичко, ала те са Незабелижими и ги няма по форумите! Знаем, че Съществуват и дотам!
      Има Хора, които не знаят Кой: Час, Ден, Сезон е. Не ви говоря за: Депресираните, Наркоманите и Алкохолиците. Техният Протест е ясен. Те са срещу Живуркането и си Мълчат. Тяхната "Революция" е бавно, кротка и сигурна, тя е САМОУБЙСТВО. И не ми се мисли как се чувстват близките им? Да споменем и Хората със СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ: Аутистите, Епилептиците, Лишените от разум. А и тези с Уврежданията, става една група от Човешки Същества, която е системно зачерквана. Никой не би желавал да бъде на тяхно място. Те са се превърнали в Анонимни и Потърпевщи участници. А всеки час, ден, седмица, не биха могли да направят и крачка без Асистенцията на цялото ни Общество и без Хората, които ги придружяват и обслужват. Пардон, ако има такива хора, около тях! Ехооо, тук ли сте? Идва ли ви да ИЗКРЕЩИТЕ? Давайте, не Мълчете? Стига сме Кротуваме! Разбирам, не ви ИНТЕРЕСУВА! Изкрещяхме се по: площадите, службите, залите! Лъгаха ни 32 години, лъжат ни още!? Е, още ли говарим за Неограничените Възможности за Общуване, за Мега - Гига Необозримите Хоризонти на Реализация за :Работа, Знания, Действия... За какво ни е тази Мега - Гига байта Инфо? За какво? Да знаем, къде се намира сега Николета Лозанова? Някъде на Малдивите, на Занзибар, нали? Какво? Нима отново сме натъпкани в печаливща реклама: "Ефбет и вече Играеш?" Играеш? В какво сме се превърнали? До нас битуват Индивиди по - Незначими и Малки, по - Незабележим и Имагинерни, от домашните Любимци! Самотността на Всички ни е Дълбока, Истинска, Постоянна. А тези хора ми приличат на Герои от класичаска Трагедия. Отдавна са осъзнали Лошият Жребий и Безпътица и са приели КОМПРОМИСИТЕ НА НЕРАДОСТНОТО НАСТОЯЩЕ И Е ТОЧНО ТАКОВА, КАКВОТО ИМ Е ПРЕДОСТАВЕНО! Ние поне, защо сме също Безпомощни и Самотни? Нашето истинско Увреждане, какво е? Защо ли? Не съществува пълна Изолация! И всички сме едно Цяло. 
         ВИКОВЕ НА МЪЛЧАНИЕ са 5 отделни сигнала, които прихванах из трасето на медийното пространство. Те са 5 различни Стонове посред Тишината. Някой са ги  прочели други не. Това няма значение! Добавям само, че онова, което ги свързва, е чувството за БЕЗПОМОЩНОСТ. и докато ги пишех усещах осезаемо, как тези лични СТРАХОВЕ СА КОЛКОТО РАЗЛИЧНИ, ТОЛКОВА И ЕДНАКВИ! А посред водовъртежа и Космоса от Мега - Гига Инфото, ние бавно се Губим. Животът ни е пребиваване на две различни Нива: ЕДИНОТО Е РЕАЛЕНО, А ДРУГОТО Е ВИРТУАЛЕНО. И продължителното внедряване в Праралелния свят на апаратите е виновен, че сме ПО - МАЛКО ЧОВЕЧНИ и ПО -  БЕЗЧУВСТВЕНИ: ВОАЙОРИ, ГРУБИЯНИ И ВТВЪРДЕНИ ДУШИ.
       Ехооо, чуваме ли се? Не преставали да се питаме: Защо сме Сами? Защо съм Самотен(а)? Сам(а)? И ето, не трябва да чакаме, защото веднага ни идва Помощта. И се спускат да ни Назидават, да ни Съветват, да ни Манипулират! не сме си изградили още ФИЛТЪР ЗА НОВИНИТЕ! Добре, ние все така се чувстваме САМОТНИ! И ПРАЗНОТАТА В ДУШАТА, ЗНАЕ ЛИ, НЯКОЙ, КАК ДА Я ЗАПЪЛНИМ?
       Имам три примера, които мога да споделя. В инфопотока, може да не сте ги видяли. Нека да е друг път! Защо ли? Защото, внезапно реших, преди да сложа - "КРАЙ", да ви попитам: Да продължим заедно поредицата? Знаете иначе какво следва за финала? В края на "филма" излиза дълга, черга с надписи на участниците. Това ли е Финалът на Поредицата и на този сериял, от типа на малодраматичентрилър, с елементи на сарказъм и психоелементи с философски разсъждения? Кажете!?
                                                              КРАЙ!
        Искате ли да го продължим? МОЖЕМ ЛИ? Трябва ми вашата Помощ и Участие! Напишете, моля: Кой, Кога, Какво, ви е накарало да Крещите! Добавете вашият Вик на Мълчание и може да бъде Чут! 
                                   
                      :                                     ФИНАЛ?
                                              или TO BY CONTINUED? 
        Решете ли? Изборът нека бъде Ваш! Напишете, моля, в рубриката "коментар", под поста, отговорите си. Благодаря! Изчакам седмица, ако има няма интерес добре, ако ли няма пуснам:  ИСТИНСКИЯТ ФИНАЛ на "Викове на Мълчание".
image


  Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tournosol
Категория: Лични дневници
Прочетен: 118592
Постинги: 141
Коментари: 60
Гласове: 60
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31