Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2018 22:20 - Между редовете
Автор: tournosol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 753 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.05.2018 23:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image     Морскосиньо за фон с лимоненожълто за букви : МЕТРО. Надпис, който гордо се извисява над коли и хора. Предната част до входа е любимата. И докато едни, натоварените тръгват, то други, новопристигналите заемат веднага местата им. Същинско жужене на кошер е магазина. Събота по обяд. Мъж, с естествен загар, бута умело 30 колички.
    Хора... Стоки... С хиляди... За едни, това е бърз пробег, с оглеждане на изложбата на закрито. За други, това е посещение с конкретна цел, изпълнение на Списъка. Малцина се движят като свободни радикали, наслаждаване на този шопинг - тур. За децата е супер разходка, усвояване на воля, на широкото пространство. И за всички нас, този Музей на потребителя, натъпкан с продукти. Става любимо местенце за отдих! А това не е проста работа, извършваме сложна мисловна дейност. Посещението е маркетингово проучване на пазара на Цените и Стоките. А тук, малко от нас, са наистина тесните специалисти. Нека добавим, Българинът се изгради с Висока пазарна култура и стана истински Европеец. Е, липсва му още добрата Покупателна способност. И повечето от нас се класираме в графата "Чети етикета"! Ролята на добри Учители изиграват безплатните многоцветните брошури и добре поддържаните сайтове на големите търговски вериги. И ето на, нещо Чудно: Все по-ниски Цени и все по-Примамливи Промоции! Всеки знае, ти не ли? Ей, в кой свят живееш, брат!
    Трябва да кажем, че брошурите са предпочитаното четиво пред тежките романи. Нашумелият наскоро "Възвишение" на Милен Русков, знаеш го! Добре, че го филмираха! Да не би да си го чел, с този архаичен език? Да бе, ще ти повярвам! Остави ги интелектуалците, послъгват: "Прочетохте ли книгата, аз да? Естествено, че е по-добра от филма! Е, той е за масовата публика! Стига де, какъв само Героизъм и то до самия Край?" Поне си поплакахме за нашата Орис, с тези събития ту комичнотрагични, ту героичносамоубийствени. И с тази наше Обреченост, Подем и Възход на цял един Народ по Вазовски. Хубава работа, е, щом си я чел, ами добре! Ала, да те питам, разбра ли я, де? Знам някъде измежду редовете, а останалото ти го онагледиха на екрана!
    Друго нещо е Брошурката! Тя е шарена и пълна с цялостно описание на стоката. Образова ни! А отгоре има важно Изречение, същинска Мъдрост! Направо ти се загнездва в централния компютър, Мозъка, като гигански Спам. Не излиза оттам. Е, понякога е Абсурдно, Шаблоно и дори Стандортно, но... Няма значение! Децата първо на рекламни слогани проговарят. Целта е друга, бе човек, Стоката излиза от пазарната си Анонимност! Ето, хората са го измислили, за да ти Служи! Защото: "Заслужяваш го!" И още как! Така обикновената, проста Стока става Звездичка. Разбира се, като Криско и Гери-Никол, а и те са Страхотни Пазарни Продукти!
     Моля, забележи: Животните, Децата и Жените продават. Винаги!!! На масата вечерта ето ги, твоите хора са. Нашепват: Купувай!!!... Не чакай, в ограничено количество са!!!... Мога ли, всичко да купя, а? Баджо, ти как се справяш с Парите? Бъди модерен, вземи си Кредит! Живееш сега! Ползвам Vivacredit. Лесно е, достъпно и срещу лична карта! А пък аз, да се бъхтя и да работя! Виждаш, дори русата Златка звъни на своите Олигарсите, ама и те хорат са заети... Така, че Върви и Вземи!" Какава ти работа, бе! Кой е прокопсал от работа? Познаваш ли, някой такъв? Е, как няма да вземеш, бе Човек? Сега се живее и всички го правят!
    Бодваш в чинийката от граха, а на екран се точи едно Пиринско и с Поетичната реклама ти разказва за Силата на Природата. Хайде де, пък и вие сега, филенца от сьомга, на престъпно ниска цена! Жената, знаеш е бременна и точи лиги... Прехвърлям другаде. А там, цвърчат едни сочни наденички на "Народен". Направо ти идва да псуваш! Чуваш се да казваш: Утре ти ги нося, спокойноо! Преглъщаш трудно, а към теб са се целеустремили ангелчета по памперси. Да ги нацелуваш и да не спреш! А на десерта, с киселото мляко и маминото сладко... Опа, ето ти, три страхотни Грации! Подскачат като сърнички, по бели панталонки с невидимите дамски превръзки. Направо да им посегниш на тези гимнастички... Да те питам Баджо, твоята когато е в цикъл, как е? Преди, да ти споделя, моята беше като Умряла лисица. Всъщност като Умиращият лебед, лежи си тя и не мърда. Шуми с някакво списание от онези с "12 съвети, как по-добре да общувате с Мъжете!" И ми вика: Ако знаеш, как ме цепи кръста, а за главата да не говоря! Ти, не си изпитвал такава болка! И таз добра, това остава! Искам да остана сама... Затварям вратата, с чудесната мисълта за Евроспорт, а тя: Мило, донеси една водичка, а може и ябълчица! Все пак, това си е супер Мъжка вечер. Сам и горд Собственик на дистанционното. Хайде, Actiion!
    Уф, пак ли, бе хора? Миловидна домакиня с дрежки на бизнес секретарка те обучава: Как да переш? Естествено само с Гел-капсули, а за омекотител от Перли. Перли? Истински, едва ли! Ало, Продоцентите, да не сте си включвате куфненският таймер? Какви са тези Рекламни Блокове, от по 7, 9 мин., по едно и също време? Вярно, имаш възможност да се изпикаеш, да видиш в нета, и да прегледаш брошурата. Ама забравих, закакво се говорише във филма, бе! Натъпкване на мозъци, насилване на поведенчески модели. Луд ли си, без Реклама не става! Знаеш ли, кои са  Copywriter? Хората с Крилатото Изречени, закоето им заплащат възнаграждение по-голямо от играч в NBA. Е, ама какъв Слогана, Поразява и Грабва! Не можеш да не си купиш например - Jonny Walker, Keep welking!, Продължявай напред! Ей, каква Марка, а и какво Изречение! Защо да го сменят, служи им от години!?  Смяташ се за успешен. Имаш Стандарт. Тогава: "Дал Бог Добро и Здраве!" Как да не се застраховаш?  С този твой начин на Живот! Трябва ти личен Assurance! Не може да минеш без това! И тъкмо да си помислиш, ето ти, едно Маце си ближи Сладоледа! Ти, без това можеш, ама като я гледаш, защо да не... Каква само наслада от бавното близане. Сигурно си е Голяма работа! Дали да не опиташ, а? Утрее...
    Вчера виждам съседката, Ленчето де: "Как сте, с днешна дата? Life is Life!!! Търкаме го! Какво му търкате, бе хора? Ами разбира се, Живота! В спалнята, вече никаква интимност, а само си търкаме всеки телефона. Чатим си, и се усмихваме понякога на някой и на нещо. На улицата, гледаш, ето, че всички Търкат ли, Търкат... А и толкова хора се оправиха с едното Търкане. Май, този е начина да се оправим! Всички ние, тук в България можем да се Оправим така!" Замислих се... И аз сънувам, да, че печеля парите. Ето, днес сигурно е вече Големият Ден! Не, не съм от алчните, ама едни 100, 200 или 500 хил., чак пък Милион! Не, мирси! Какво да го правя? С моята професия на Икономист, с Големия Кредитен портфел, а закакво ли ми е ? Да знаеш, Баджо, трябва да се замислим Сериозно! Как да отговорим, на Русата фея от приказките, когато ги спечелим. Вчера, тя пита Ахмед от Дръндар: "И сега, какво с тези Пари? А той: Не вярвах, че и на мен ще се случи! Не се отказах да Търкам и... И всеки път след работа, ето, ти стана, Чудото! Мисля да си купя добитък, да развия фермата и"... Колко само хора спечелиха, а! Ти, защо още не? Важното е, да имаш Системността и Постоянството на... Утре... Да непременно, Утре е точнят Ден! А за себе си, съм го решил. Първото да си купя старият Джони Уокър, с Черен етикет. Пия го чисто, защото: "Продължявай напред!, Keep welking!"... И да, защото както сега ни учат: "Заслужяваш го!" И още как... То и ти също, Баджо!        



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tournosol
Категория: Лични дневници
Прочетен: 240089
Постинги: 176
Коментари: 66
Гласове: 199
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930