Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05 15:09 - Болката - живот
Автор: tournosol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 244 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.11 23:24


     Диагнози прогнози: Обричащи, Изтръпващи, Отчайващи! Болка извън пределите на Съзнанието. Болка с миризма на крещяща Полуда. Болка пренареждаща възприятията: Виеща, Смазваща, Животинска! Болка силна и съсредоточена в неравномигащата лентичка на пулсациите показващи Живота. Болката - живот!? Продължяваща през Времето...Превръщаша го в Безвремие...Магията Живот!
    Параметрите на Спасението са точно определени. Животът извън обратното броене остава с нематериален знак, а негов попечител е Смъртта. Правата чертичка показва, че приключва неписаният Договора мужду Лекарите и Ангелите. Точно с Ангелите, да тези войни на Бог на Небето. Точно с Лекарите, да тези войни на Живота на Земята. Всяка професия изгражда реакции за Самосъхранение. Една истинска трудна програма срещу ежедневните - Адреналин, Стрес и Битки за Оцеляване. И те са някъде, извън - Видимото, Невидимото, Думите, Лъжите, Измамите, малките Подвизи и големите Победи!
   Кое е необходимото качество, онова което задължително трябва да притежава един Лекар? Дали точната Преценка, Контролът на ситуацията, Аналичният ум, Високият професионализъм или пък е друго нещо? Всичко това и да, още Свръхпсихика, такава като на Супергероите! Лекарите нямат никакво време да разговарят. Те трябва да действат! Те и действат. Циничните дълбокомислици на д-р Хаус, или пък моралните казуси на "Откраднат живот" са за екраната версия. Тук, това не е обичайната лексика! Най-трудното отделение към Университетска болница "Света Марина" - Варна е по Хематология. Покрива огромен регион от пациенти с тежки епикризи. Тук, на всеки починал, което се случва всеки ден, се падат и по 20 спасени. Ежедневните Спасители са Лекарите, Сестрите и Санитарите. А те биха ви изгледали странно, ако ги наречете така. Те не се възприемат като Чудотворци. Младежкото гласче на доц. Герчева се чува от сутрин до вечер.Тази крехка жена притежява духа на Наполеон. Екипът й е подбиран с времето: достолепният д-р Върбанов, всеотдайният д-р Ставрев, младите д-р Пламенова и д-р Рибов. С него се срещнах на входа. Мъжът с безупречния външен вид, любителят на класическата бялата престилка, завидният специалист по специализиран английски, се занимава със стажантските програми. Работните пчелички, Санитарките русата и черната  Марияна, Вили, Галя и Деси. Младите и по - опитните Сестри, всички те помръкват и губят усмивката си при всяко тревожно натиснатия звънец...
    И още... Едни очи, които до днес не познавах. Едни очи, които от днес вече няма да забравя - Топли, Благородни, Уморени и Тъжни. Едни очи, с две  скептично насочени надолу ъгълчета, които преминават от Саможертвата до Обречеността! Безмълвни и съсредоточени, те ме следят. И остават в сянката на една Човешка душа. И още... Две жилави ръце, които ми стискат ръката. Две ръце, които не ме пускат да мина оттатък Бариерата. Две ръце, които ми причиняват болка. Болката, която ме връща към Реалността. Болката - живот!  Топлите ръце принадлежат на Д-р Антон Антонов. Човекът и Лекуващият лекар, който се справи с моя клиничен случай и с още поне 20. В тази клиника има и други от Ежедневните Спасители! Това са хора, които биха подминали снисходително всяко подобно сравнение. Вземането на костен мозък е болезнена манипулация. Проникването се осъществява, чрез острието на игла, която навлиза в гръбнака. И няколкото микрона въздух се промъкват неканени в херметизираното човешко тяло. Произвеждат некотролируема конвулсия. И една топлина се разлива из всичките му кътчета. Лазещата, Дъболчинната, Неудържимата Болка търсеща пътища за Изход. Кара крайниците и цялото тяло да треперят...
      И ето я, поредната Разбудена нощ! Тя се свива болезнено, още при първия вой на линейката. Неспокойните чайки веднага отвръщат със Страх. Решяват да избутат Напрежението някъде навътре в Морето. И възбудените Птици и Хора, Неспящи и Страдащи са тревожни, но вече добре знаят: Някой тръгна да спасява Някой!imageГласувай:
0
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tournosol
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20731
Постинги: 69
Коментари: 17
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930