Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2016 02:46 - Какво мислиш?За мисленето...
Автор: tournosol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1582 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.12.2016 12:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageimage    Какво мислиш? А мислил ли си, наистина за Мисленето? Наскоро един човек изкрещя - "Най-мразя да мисля!".То и ти не си се замислял...Знам, нямаш време! Ако все пак, някой те попита - "Кажи ми, за какво мислиш? Веднага ще ти кажа, кой си!" Е нека, тогава да помислим, извън работният и почивният ритъм, извън бутона on-off, нямаме никакъв ефективен мисловен процес!
    Управляват ни мислите, ама навсякъде-от екрана на TV, социалните мрежи, музикалните или модни канали, видео камерите, клюкарските вестници, списанията, радията, брошурите и рекламите...Какво още? Ти кажи! Как можеш да контролираш - набезите от внушени потребности, необузданите желания, алчността за притежания, показността на интимност, театралната представителност на всички значими и  незначими събития? Имам съседка, която може да изрецитира, най-съществените промоции на веригите магазини, към момента.Висша форма на пазарна култура - онази бялата Нюрнбергска, тънка наденичка, сирене "Котидж", мъжки и дамски чорапи, с къс конч, сет по 6 чифта...Какво ли още не? Натъпкването на мозъци, задръстването на човешки пориви, възпитанието на мечти, все нови и нови! Животът ни не само е на заем, но е за еднократна употреба, прилича на дизайнерски и маркови стоки, със съмнитено качество на краткотрайни вещи! Ежедневният кич е в безкрайна промоция и ни държи изкъсо! Всичко ни комадва, разпорежда се, затрупва ни, а и заема голяма част от личното ни пространсво.Помощ, задушават ни! Това е лошата енергия "ша" ,която изтласква добрата "ци" и  ето, че живеем извън "фън-шуй". Ужас! Стана неразбираемо! Попитай Google, нали знае всичко! Просто е, разваляме хармонията във Вселената! Това, че сме мега инфо не ни прави супер интелигентни. Обратното е! Сигурно, защото не мислим, а така и атрофираме мозъчно. Е мислим, ама  "en gros"  и с готови клишета. Слушай - "Дадохме най-доброто от себе си!", или "Настръхнам като ги чуя!" Не само парите, но и думите ни безвъзвратно девалвират, нямат сила, а за стойност да не говорим! Романтика ли? Не! "Звездите изгаснаха за мен, защото нея я няма вече!" - репликата е на главния герой от турския сериал, тече по btv в момента. Купуваш 1, а ти дават 10, "хуманитарна" помощ, за да приспиваш кротко нацията! И ако си пропуснал няколко епизода, няма страшно, винаги има по един глуповат образ, който ще ти обясни в подробности - "какво става"? Е добре, какво става? Неударжимо мантално и мултинационално нашествиe над наказаната и измъчената ни духовност"! Да уча, или пък, не? Инфото е само на клик! "И аз да взема да хвана терминала? Чак дотам? Накъде, с тези бежанци"?
     А защо не сменим програмата на "доболкапознатия" канал? Дай, да изключим за малко копчетата! Пречат. И да, изкривяват преценката, мисленето ни! Къде отиде и накъде емигрира, знаеш ли? Изгубихме му вота! Можем ли, да го призовем за наш свидетел? По най-важното дело на - изнизващия се безпощаден Живот! По Дело -1 "Мисля, значи - съществувам"!И, ако може  Живея  с  Достойнство! Нали той е все още наш, нали по право ни принадлежи? Защо другите да го управляват? Та те не са престанали да ни манипулират...
     Нека помислим! Знаеш ли, можем да измислим нещо по-добро, за себе си и за другите!



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tournosol
Категория: Лични дневници
Прочетен: 239718
Постинги: 176
Коментари: 66
Гласове: 199
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930