Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2018 19:04 - Френската революция
Автор: monarh1991 Категория: История   
Прочетен: 5030 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 27.11.2018 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            image ИСТОРИЯ Френската революция от Unknown 2 YEARS ПУБЛИКУВАНО ВРЕМЕ     
Ако човек иска да посочи голямо световно събитие, за което е доказано, че е вдъхновено от машинациите на тайните общества, няма нужда търси по-далеч от Френската революция, която опустошава страната между 1787 и 1799г. Водачите на революцията, искайки да свалят декадентската монархия на крал Луи XVI, започват първата национална революция в новата история.

Макар обикновено да се смята, че е започнала заради публично недоволство от липсата на храна и управленското представителство, историческите документи са съвсем ясни, че Френската революция е провокирана от клетки на френското масонство и от германските Илюминати.

,,The New Encyclopaedia Britannica" ни казва, че във Франция ,,възниква политическа система и философски светоглед, които вече не приемат християнството за даденост, които в действителност явно му се противопоставят... Братството, проповядвано от такива групи като франкмасоните, членовете на тайни братства и рационалистичното тайно общество на Илюминатите, е съперник на католическото чувство на общност."

Изследователката на тайните общества Неста Х. Уебстър е дори още по-ясна, пишейки през 1924г.: ,,Масонската книга ,,A Ritual and Illustrations of Freemasonry" (,,Ритуал и пояснение на франкмасонството") съдържа следния пасаж: ,,Масоните... предизвикаха Революцията, предвождани от небезизвестния херцог на Ордена"."

Брамли отбелязва: ,,По време на първата Френска революция ключов водач на бунтовниците е херцогът на Орлеан, който е велик майстор на френското масонство преди оставката му във вихъра на Революцията. Маркиз дьо Лафайет - човекът, който е посветен в масонското братство от Джордж Вашингтон, също играе важна роля във френската революционна кауза. Якобинският клуб, който е радикалното ядро на френското революционно движение, е основан от видни масони."

Именно херцогът на Орлеан, велик майстор на Великата ориенталска ложа на франкмасоните, е човекът, който купува всичкото жито през 1789г. и или го продава в чужбина, или го скрива, предизвиквайки по този начин глад сред обикновените граждани. Галар дьо Монжоа - негов съвременник - обвинява за Революцията почти изключително херцога на Орлеан, добавяйки, че ,,той беше движен от онази невидима ръка, която сякаш създава всички събития в нашата революция, за да ни води към цел, която засега не виждаме...".

Разчитайки на впечатляващ брой трудове от онова време, Уебстър добавя: ,,Следователно, ако се казва, че (Френската) революция е била подготвена в ложите на франкмасоните - и много френски масони са се хвалели с това, - нека винаги да се добавя, че именно Просветленото масонство е това, което е осъществила революцията и че масоните, които я акламират, са Просветлени масони, наследници на същата традиция, въведена в ложите на Франция през 1787г. от учениците на Вайсхаупт - ,,патриарха на якобинците".

Джузепе Балсомо - изследовател на еврейската Кабала, франкмасон и розенкройцер - става известен като придворния магьосник Калиостро на Луи XIV. Той пише как немските Илюминати от години инфилтрират френските масонски ложи и добавя: ,,Към март 1789г. 266-те ложи, контролирани от Великата ориенталска, са все ,,просветлени", без да го знаят, защото на франкмасоните по принцип не се казваше името на сектата, която им носи тези мистерии, и само много малък брой са наистина посветени в тайната."   Тагове :История

Източник:  http://illuminatibg.blogspot.com/2016/06/french-revolution.html








Гласувай:
6


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Това е опашката на змията
28.11.2018 17:40
Главата коя е?
Тоя Балсамо защо изследва именно кабалата?
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Симеоне!
28.11.2018 21:48
Безспорно, революцията не е предизвикана от буржоата/ гражданите/! Да, те са използвани за осъществяването й!
Конспирация има безспорно, както и в Октомврийската революция!
Но обикновено такива начинания излизат от контрол, изплъзват се от ръцете на организаторите си И се стига до Наполеон, абсолютно неизвестен, 20 годишен младеж в началото на революцията
Все пак истината е, че тази революция поставя началото на модерна , съвременна Европа!

Поздравления за хубавия постинг и продължавай с интересните теми!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
3. monarh1991 - Здравей, Крумбелосвет
29.11.2018 00:22
За Калиостро само съм чувал, не знаех истинското му име. А главата не е ли Ротшилд/ тези фамилии, дето дърпат конците от памтивека, кръвните линии на Илюминати? Любопитно е, че Орлеанският херцог е прадядо на нашия Фердинанд - баща на Луи Филип, крал на Франция от 1830 до 1848 г. И Фердо има еврейска кръв по линия на рода Кохари.
цитирай
4. monarh1991 - Здравей, Лео
29.11.2018 00:44
Така е! Има доста личности, които са издигнати от задкулисните сили, ала дръзват да им се противопоставят - Наполеон е точно такава. И затова може би плаща с живота си - вероятно е отровен с арсеник. Ти беше писал точно за това в коментар под мой постинг - ,,Двойникът на Наполеон" - когато отварят ковчега му, откриват, че тялото му е неразложено и че подобен е случаят с Захари Стоянов. Междувпрочем, често го сравняват с Хитлер, но в последно време се налага сравнението със Сталин - и двамата взаимстват много неща от Стария режим, Наполеон сключва Конкордат с папата, Сталин смекчава политиката към православната църква, възстановена е Патриаршията и става отново възможно образованието на свещениците, въвежда отново пагоните вармията, връща в учебните програми руските писатели класици. Не съм сталинист и не оправдавам репресиите и останалите отрицателни страни на режима му. Наполеон поставя основите на модерната френска държава - образованието - лицеите, финансите - създаването на Френската банка, кодификацията на правото с Наполеоновия кодекс, представляващ основата на съвременната правна система.
В буржоазните революции също пострадват невинни хора - Лавоазие каква вина е имал?! Или жените и децата, убити във Вандея от войските на Републиката? Но паметта им кой знае защо не се почита на официално ниво.
цитирай
5. barin - Здравей, Симеоне. Великата Фре...
30.11.2018 06:44
Здравей, Симеоне. Великата Френска революция я включих в темата, която пуснах снощи за годишнините. Догодина стават 230 г. от началото ѝ. Тя променя нещата в света и има значение в световен мащаб. За съжаление има много избити и по стотици глави за един ден са падали от гилотината. След нея във Франция събитията са динамични.
Поздрави!
цитирай
6. monarh1991 - Здравей, Иван
11.12.2018 19:06
Абсолютно съм съгласен с теб. Гилотинирани са 16 000 души, но общо жертвите на революцията са към 1 милион, имало е и разправи без съд, както в Нант и при потушаването на Вандейския метеж. Разбира се, и до днес тя поражда нееднозначни оценки, както впрочем и останалите революции.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: monarh1991
Категория: Политика
Прочетен: 1735285
Постинги: 783
Коментари: 1175
Гласове: 5780
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031